top of page

Ekokampaamo Matilda Helsinki palvelut

Matilda ekokampaamon palvelut  toteutetaan vegaanisin sekä luonnonkosmeettisin tuottein hiusten ja hiuspohjan hyvinvoinnista huolehtien.

 

Löydät valikoimistamme hiusten perinteiset leikkaukset sekä energialeikkaukset, kasvivärjäyksen, savivaalennuksen ja sen eri tekniikat, intialaisen päähieronnan, Hius Spa-hoidon eli hius- ja hiuspohjahoidon sekä meikit ja kampaukset arkeen ja juhlaan.

Kasvivärjäykset
_toukokuu117.jpg

Kasvivärjäykset

Matilda ekokampaamossa käytössä olevat kasvivärit ovat 100% luonnonmukaisia täyskasvivärejä. Kasvivärit eivät vaurioita hiusta lainkaan vaan päinvastoin hoitavat sekä hiuksia että hiuspohjaa.

 

Ekokampaamo Matildassa on käytössä suomalaisen Ekopharman sekä Radicon täyskasvivärit. Värit sisältävät ainoastaan kuivattuja ja jauhettuja kasvinosia, joista luodaan värimassa sekoittamalla ne 40-70 asteiseen veteen. Radicon kasvivärit ovat luomu-sertifioituja, pigmenttirikkaita ja ayurvedisistä kasveista ja yrteistä tehtyjä. Ne ovat tuotettu ja valmistettu Intiassa. Ekopharman väreissä on hyödynnetty myös Suomen luonnosta tulevia raaka-aineita, kuten hoitavaa ja vahvistavaa ruiskaunokkia sekä puhdistavaa nokkosta.

 

Millaisia tuloksia kasvivärjäyksellä saadaan?

 

Kasviväreillä on mahdollista sävyttää hiuksia samalla tummuusasteella tai värjätä tummemmaksi. Värjäystulokset vaihtelevat luonnollisista vaaleista viileisiin ja pastellisiin vaaleisiin, vaalean ja tumman ruskeisiin sekä syviin tummiin ja kevyen kuparisiin tai räiskyviin punaisiin.

 

Kasviväreillä voidaan luoda intensiivisiä, kestäviä värituloksia tai kauniisti poishaalistuvia kevyempiä sävytyksiä, joiden sävyä voit vaihtaa vaikka jokaisella kampaajakäynnilläsi! Kasvivärjäyksillä on mahdollista toteuttaa myös harmaanpeittoa sekä kevyitä sävytyksiä oman hiuksen sävyä korostamaan tai edellisiä vaalennuksia elävöittämään.

 

Lopputulokset ovat kiiltäviä sekä pehmeitä ja eri tekniikoilla sekä kasviväreillä ja savivaalennuksen yhdistelmillä voidaankin saada aikaiseksi lähes mitä vain!

 

Mitä on hyvä huomioida ennen kasvivärjäykseen tuloa?

 

Kampaamokäyntiä varten ei tarvitse pestä hiuksia, sillä hiukset pestää liikkeellä ennen kasvivärin levitystä. Näin kasviväri tarttuu tasaisesti.

 

Vaikka kasviväreillä voidaan nykyään saada aikaan lähes millaisia tahansa lopputuloksia, on kuitenkin hyvä tutustua kasvivärjäykseen ennen ensimmäistä värjäyskertaa.

 

Intensiivisemmät lopputulokset vaativat aina pari päivää kehittyäkseen lopulliseen väriinsä. Vältäthän hiusten pesua tämän ajan, jotta väri ehtii kehittyä.

 

Moni synteettisille hiusväreille herkistynyt, hajusteyliherkkä ja allergikko on löytänyt kasviväreistä avun. Kasvivärit ovat yleensä paremmin siedettyjä värejä, vaikkakin on hyvä muistaa, että jokainen väri voi allergisoida. Kerrothan mahdollisista herkkyyksistäsi konsultaation yhteydessä.

Intensiivisyys ja tummuus vaikuttavat myös värin pysyvyyteen. Näitä värejä on vaikeampi vaalentaa, mutta niiden pysyvyys on erinomainen. Punahiuksiset ovatkin ihastuneet sävyjen pysyvyyteen, eikä kotiylläpidolle ole usein edes tarvetta!

 

Eniten kysymyksiä saamme hennan ja indigon pysyvyydestä ja mahdollisesta vaalentamisesta. Hennaa on mahdollista vaalentaa, mutta mitä enemmän hennaa hiusväri sisältää sitä selkeämpi lämmin sävy vaalennuksen alta tulee esiin. Todella tummat värit, jotka sisältävät indigoa ovat yleensä mahdottomia vaalentaa. Pieniä määriä indigoa ja hennaa sisältäviä värejä voidaan vaalentaa tavalliseen tapaan.

 

Synteettisistä hiusväreistä voidaan siirtyä kasviväreihin ja myös toisinpäin. Aiemmat värjäykset eivät estä käsittelyjä. Käymme konsultaatiossa huolellisesti läpi, mitä värejä käytämme sekä mitä värille voi tulevaisuudessa tehdä.  

Savivaalennukset
_toukokuu82.jpg

Käytämme Matilda ekokampaamossa Ekopharman savivaalennusta. Ekopharman savivaalennus koostuu vaalentavista raaka-aineista eli savesta ja soodasta sekä vaalennusprosessin käynnistävästä suomalaisesta hajusteettomasta Sim-hapetteesta.

 

Ammattilaisen toteuttamana savivaalennus on hellävaraisempi vaihtoehto kuin perinteinen synteettinen hiustenvaalennus. Vaikka savivaalennus on hellävaraisempi käsittely, on kyseessä aina kuitenkin vaalennus. Tämän vuoksi kampaajan ammattitaito sekä asiakkaan kotihoito ovat tärkeä osa hiusten hyvinvoinnista huolehtimista.

 

Millaisia tuloksia savivaalennuksella saadaan?

 

Savivaalennuksella, -raitoituksella ja erikoistekniikoita hyödyntäen on mahdollista vaalentaa 1-3 astetta ja lopputulokset ovat kauniita luonnollisia hiekan, beigen ja toffeen sävyjä. Yrttisävytystä hyödyntämällä voidaan saada aikaan myös persikkaisia ja ruusukultaisia pastellin sävyjä sekä sävyttä vaaleimpia vaalennustuloksia jopa viileän vaaleiksi.

 

Savivaalennuksella voi vaalentaa koko hiuksiston, raidoittaa tiheästi tai lisätä muutamia raitoja korostamaan, luoda vaalennusosioita sekä pehmeitä ja liukuvia balayage-värjäyksiä. Savimainen vaalennusaine käy täydellisesti vivahteikkaisiin vapaankäden vaalennuksiin.

 

Suurempaa muutosta miettiessäsi tai värjätyn hiuksen vaalennusta pohtiessasi ota yhteyttä niin opastamme sinua.

 

Mitä on hyvä huomioida ennen savivaalennukseen tuloa?

 

Kampaamokäyntiä varten ei tarvitse pestä hiuksia, sillä hiukset pestään liikkeellä ennen savivaalennuksen levitystä. Pesu poistaa tuote- ja metallijämiä, jotka saattavat muutoin vaikuttaa vaalennustulokseen.

 

Savivaalennuksen lopputulokseen vaikuttaa paljon hiusten rakenne, onko hiuksia värjätty ja kuinka tummaa pohjaa lähdetään vaalentamaan. Luonnonvaaleasta hiuksesta voidaan saada hyvinkin vaalea ja keskiruskeat sekä tummemmat vaalenevat beigen ja toffeen sävyisiksi. Kaikkia savivaalennuslopputuloksia voidaan sävyttää. Saavutettu vaaleustaso määrittää kuinka viileäksi vaalennettu hius on mahdollista saada.

 

Synteettisestä vaalennuksesta voi siirtyä savivaalennukseen. On kuitenkin hyvä muistaa, että savivaalennus jättää aina pehmeämmän vaalennusjäljen, mutta sulautuu kauniisti edellisen vaalennuksen sekaan.

Savivaalennukset

Hiustenleikkaus ja energialeikkaus

Löydät valikoimistamme hiusten perinteiset leikkaukset sekä energialeikkaukset, kasvivärjäyksen, savivaalennuksen ja sen eri tekniikat, intialaisen päähieronnan, Hius Spa-hoidon eli hius- ja hiuspohjahoidon sekä meikit ja kampaukset arkeen ja juhlaan.

 

Toteutamme niin klassiset kuin trendikkäätkin hiustenleikkaukset, polkat, kerrostetut pidemmät leikkaukset, kohottavat ja kasvonpiirteitä imartelevat lyhyemmät leikkaukset sekä otsahiukset. Leikkauksemme sisältävät aina konsultaation, hiustenpesun ja lyhyen rentouttavan pesupaikkahieronnan, hiustenleikkauksen sekä föönauksen ja muotoilun.

 

Perinteisen hiustenleikkauksen lisäksi valittavanasi on myös kokonaisvaltaisempi hiustenleikkauspalvelu, energialeikkaus. Palvelussa yhdistyy tarkka hiusten kasvusuunnat huomioiva hiustenleikkaus sekä mielen ja kehon rentoutuminen intialaisen päähieronnan parissa.

 

Molemmat leikkauspalvelumme voidaan tehdä ainoana palveluna tai sen voi yhdistää hoitoihin tai värjäyksiin. Perinteisen leikkauksen yhteyteen voit myös aina varata lisäpalveluna intialaisen päähieronnan.

 

Mitä energialeikkauksessa tapahtuu?

 

Palvelu alkaa konsultaatiolla sekä 30 min rentouttavalla intialaisella hieronnalla. Hieronnan jälkeen hiuksesi pestään vielä tarpeen vaatiessa savishampoolla, jolloin hiuspohja saa tehokkaan, mutta hellävaraisen ja luonnollisen syväpuhdistuksen. 

 

Energialeikkaus toteutetaan tarkkaa tekniikkaa hyödyntäen. Hiuksia kammataan hellävaraisesti suoraan hiuspohjasta ylöspäin ja ne leikataan ikään kuin sädekehän muotoon. Hiuksia kammataan niin kauan, että hiukset ovat kuivuneet ja ehyt ja pehmeä leikkausmuoto on saavutettu. Kun hiukset laskeutuvat paikoilleen on lopputuloksena ryhdikäs ja luonnollinen hiustenleikkaus.

 

Kenelle energialeikkaus sopii?

 

Perinteiseen energialeikkaukseen voidaan yhdistää myös muita leikkaustyylejä, kuten otsahiukset. Energialeikkaus on myös oiva tekniikka Curly Girl -metodia noudattaville, sillä kiharat saavat leikkauksen avulla luonnollista nostetta. Huomaathan että joillekin hiustyypeille, kuten lasimaiselle hiukselle, soveltuu paremmin perinteinen tapa leikata.

 

Mikäli pohdit mikä tapa leikata sopii sinun hiuksillesi parhaiten, ota yhteyttä. Autamme sinua mielellämme!

Hiustenleikkaus ja energialeikkaus

Intialainen päähieronta
matilda_ekokampaamo_syyskuu_30.JPG

Intialainen päähieronta

Intialaisessa päähieronnassamme yhdistyy monivaikutteinen hieronta, joka vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja lihasten rentoutumista sekä pehmeät liikkeet, jotka rentouttavat mieltä ja tuntuvat uskomattoman hyviltä. Hierontaliikkeet poistavat mielen patoumia, tyynnyttävät myrskyisää mieltä ja antavat energiaa arkeen. Monenlaiset tuntemukset ovat normaaleja intialaisen päähieronnan yhteydessä.

 

Hiuspohjaan hierottavat kasviöljyt hoitavat hiusta, hiuspohjaa ja ihoa. Öljyvalinnoilla voimme ratkoa myös hiuksen ja hiuspohjan mahdollisia ongelmia. Niiden tuoksu rentouttaa ja tyynnyttää mielen. Hieronta on saatavana myös tuoksuttomana.

 

Mitä intialaisessa päähieronnassa tapahtuu?

 

Ennen hierontaa käymme läpi toiveesi hieronnan suhteen ja pääset vaihtamaan halutessasi yläosasi kylpytakkiin. Hieronta tehdään istualtaan. Sen kesto on 45min omana palvelunaan ja 30min lisäpalveluna sekä energialeikkauksen yhteydessä.

 

Hieronnassa hierotaan pää, niska, hartiat, yläselkä, käsivarret sekä dekolteen alue. Rentouttavaa tuntemusta vahvistaa pehmittävät ja hemmottelevat luomulaatuiset eteeriset öljyt, kevyt musiikki sekä kynttilänvalo.

 

Hieronnan jälkeen hiuksesi pestään vielä tarpeen vaatiessa savishampoolla, jolloin hiuspohja saa tehokkaan, mutta hellävaraisen ja luonnollisen syväpuhdistuksen. Lopuksi kuivaamme hiuksesi ja tarjoamme lasin vettä.

 

Mitä on hyvä huomioida intialaisen päähieronnan jälkeen?

 

Hieronnan jälkeen olisi hyvä pitää loppupäivä rauhallisena ja nauttia runsaasti vettä, sillä hieronnan aineenvaihdunnalliset vaikutukset jatkuvat pitkään hieronnan jälkeenkin. 

 

Intialaisen päähieronnan jälkeen olo voi olla myös rentoutunut ja uninen, joten on hyvä kuunnella kehoa ja antaa sille lepoa, mikäli se sitä tarvitsee.  

 

Mikäli tahdot päähieronnan olevan mahdollisimman rauhaisa, ilmoitathan siitä varauksen yhteydessä. Näin voimme järjestää ajan, jolloin huoneessa on vielä rauhaisampaa.

Hemmottelva Hius Spa-hoito

Hemmotteleva Hius Spa-hoito

Hemmottelua, rentoutumista ja hiuksista sekä hiuspohjasta huolehtimista yhdellä kertaa. Hius Spa-hoitomme alkaa alkukonsultaatiolla sekä mikrokamerakuvauksella, jossa selvitämme hiuksen ja hiuspohjan kunnon sekä hoitotarpeet.

 

Ammattilaisemme valitsevat tarpeisiisi ja toiveisiisi sopivat tuotteet, joista ensimmäinen on hoitoöljy, jolla tehdään 10min hiuspohjahieronta pesupaikalla. Hieronnan jälkeen hoitoöljy pestään ja hiuksiin ja hiuspohjaan levitetään hoitonaamio. Vaikutusajalla saat nauttia tee- ja kahvitarjoilustamme. Vaikutusajan jälkeen haemme sinut pesupaikalle, jossa huuhtelemme hoitonaamion. 

 

Hiuspohjaan levitetään vielä hiusseerumi viimeistelemään hoito. Föönauksen jälkeen pääset sekä näkemään että tuntemaan hoidon hellivät vaikutukset.

 

Millaisia tuloksia hius- ja hiuspohjahoidoilla saavutetaan?

 

Hius Spa-hoito on aina räätälöity asiakkaan hiusten ja hiuspohjan tarpeen mukaan. Mikrokamera-

kuvauksessa ja konsultaaatiossa voi nousta esiin mm. hiuspohjan kuivuutta sekä ärtyneisyyttä, hiustenlähtöä, talinliikatuotantoa tai muotoilutuotteista tukkiintunut hiuspohja. Mikrokamerakuvauksen pohjalta hiukselle ja hiuspohjalle valitaan sopivat tuotteet.

 

Öljyhieronta virkistää hiuspohjan verenkiertoa ja pehmittää ihoa vastaanottamaan naamion vaikutukset. Hoitonaamion valinta tapahtuu myös hiusten ja hiuspohjan tarpeiden pohjalta. Hoitonaamiona voidaan käyttää kotimaisia yrttejä, kuten punajuurta kosteuttamaan ja rauhoittamaan hiuspohjaa, nokkosta puhdistamaan, rosmariinia hiustenlähdön ehkäisyyn sekä hiuksia vahvistamaan tai koivua kiillottamaan ja siloittamaan.

 

Hiusta ja hiuspohjaa voi puhdistaa tehokkaasti pehmeyttä, kiiltoa ja kosteutta tuovalla merilevä- hoidolla tai vaihtoehtoisesti savihoidolla, joka sisältää antibakteerisia ominaisuuksia. Savihoito toimii oivallisesti psoriaksen ja rasvaisen hilseen hoitoon. Merilevällä on myös metallinpoistoon sopivia ominaisuuksia. Turvehoito taas auttaa tasapainottamaan hiuspohjantoimintaa ehkäisee hiustenlähtöä ja vahvistaa hiusta sekä nopeuttaa rikkoutuneen hiuspohjan paranemisprosessia.

 

Joskus hiuspohjalla ja hiuksella on omat erilaiset tarpeensa. Tällöin räätälöimme kahdesta eri hoidosta tyvelle ja pituudelle parhaiten toimivan yhdistelmän.

 

Hius Spa-hoito ja lisäpalvelut?

 

Voit aina myös yhdistää Hius Spa-hoitoihin muita käsittelyjä, kuten intialaisen päähieronnan. Varatessasi intialaisen päähieronnan lisäpalveluna, 10min pesupaikkahieronta vaihtuu 30min kokonaisvaltaiseen intialaiseen päähierontaan hierontatuolissa.

 

Voit yhdistää Hius Spa-hoitoon myös hiustenleikkauksen sekä energialeikkauksen.

 

Hius Spa-hoidosta tuttu hoitonaamio, kuten yrtti-, savi-, merilevä- ja turvehoito on myös varattavissa omana erillisenä lisäpalvelunaan muiden hiuskäsittelyjen, kuten hiustenleikkauksen ja energialeikkauksen yhteydessä.

6L8A7930.JPG

Kampaukset ja meikit

Matilda ekokampaamon ammattilaiset toteuttavat kauniit kampaukset ja meikkaukset luonnonkosmetiikalla arjen iloksi ja juhlia kruunaamaan. 

Kampausaikasi voit varata ajanvarauksemme kautta ja meikkauksia toteutamme pyynnöstä. Ota rohkeasti meihin yhteyttä, niin suunnittelemme yhdessä täydellisen juhlalookkisi.  

 

Voit tutustua kampaus- ja meikkauskuviimme somessa.

Kampaukset ja meikit
bottom of page